Kirándulás lakóautóval Horvátországba

Kirándulás lakóautóval Horvátországba

Felpörgetné egy kicsit a horvátországi nyaralást? Utazzon lakóautóval Horvátországba!

Hosszú évek óta számít Horvátország a magyarok egyik leglátogatottabb nyaralási célpontjának és ennek több oka is van. A lenyűgöző tengerpartok, a történelmi városok, a kulináris élmények és a gazdag kulturális örökség teszi az országot az egyik legvonzóbb utazási desztinációvá. Az Adriai-tenger változatos homokos és kavicsos strandjai, a meleg, napfényes időjárás és a kristálytiszta víz teszi Horvátországot a régió egyik legnépszerűbb országává.

Mennyire problémás lakóautóval Horvátországba utazni?

Révén, hogy Horvátország esetében egy szomszédos országról beszélünk, így az ide történő utazás még a kezdő lakóautózók számára is egy kiváló lehetőség. Ha szeretne valami újat kipróbálni, akkor mindenképp érdemes megfontolni a lakóautóval Horvátországba utazást!

Lakóautóval Horvátországba, de hogyan?

Ha a lakóautóval Horvátországba történő utazás mellett dönt, akkor a bepakoláson és a tervezésen túl a határátkelő kiválasztása lesz a következő fontos teendő. Magyarország és Horvátország között összesen öt határátkelő található. Melyiket érdemes választani? Ez igazából attól függ, hogy az ország pontosan melyik régiójába, pontjába szeretne eljutni. Érdemes megfontolni azt is, hogy szeretné-e használni a fizetős autópályát vagy sem. A magyarok többsége az M7-es autópályán keresztül utazik, így Letenyén kel át. Lehetőség van a teljes horvát partszakasz körbejárására, ez kb. 1200-1500 kilométeres túrát jelent. Rendes körutat nehéz szervezni Horvátországba, mivel az ország alakja ezt nem igazán teszi lehetővé, csak nehézségek árán megoldható. Egyik irányból a szigeteken haladva, míg a másiknál a szárazföldön. Természetesen az emberek többsége kikapcsolódni megy inkább. Érdemes legalább egy héttel tervezni, hogy megérje az utazás, legyen elég „fürdőnap” is belekalkulálva.

Lakóautóval Horvátországba már csak azért is megéri menni, mivel májustól nagyjából októberig kifejezetten kellemes napos az időjárás. Az autópályák gyakran telítettek a főszezonban, így érdemes vigyázni, valamint elegendő vizet és élelmet vinni az útra. A sok autóból kifolyólag sűrűn találkozhat torlódásokkal is. Ha kikerülné a hatalmas embertömegeket, akkor ajánlott az elő- vagy utószezonnal próbálkozni.

Lakóautóval Horvátországba? Hívja a Prémium Lakóautót!

Horvátország a nyaralószezonban hemzseg a lakóautóktól, nagyon sok külföldi turista válassza a nyaralás ezen formáját. Az utak összeségében jó minőségűek, GPS használata mindenesetre javasolt. Ha lakóautóval Horvátországba megy, akkor a parkolás okozhat problémát, érdemes előre tájékozódni a különféle parkolók és kempingek felől!

Lakóautóval Horvátország – milyen lakóautót béreljen?

A Prémium Lakóautó régóta foglalkozik lakóautó forgalmazással, kínálatukban biztosan megtalálja az Önhöz illő modellt. Érdemes kipróbálni a következőket:

  • MOBILVETTA KEA I64 “2023” LAKÓAUTÓ
  • GIOTTILINE SIENA 440 “2023” LAKÓAUTÓ

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük