Félretankolás

Félretankolás

Többféle félretankolási opció is lehetséges. Ha tele tölti a tankot és csak utána veszi észre, hogy más üzemanyagot tankolt, mint a megengedett, akkor semmiképp se indítsa be a gépjárművet. Ha már elindult vele és közben veszi észre (rángat, megáll a jármű), akkor azonnal le kell állítani. Ilyen esetekben autómentő hívása javasolt, akik segíteni tudnak a probléma megoldásában. Elszállítják az autót és elvégzik az ilyenkor szükséges javításokat.

Amennyiben a benzinkúton dolgozó személyzet végezte a félretankolást, akkor ezt jelezni szükséges a kút üzemeltetője felé. Ilyenkor nagy esély van rá, hogy a szállítási és szerelési költséget is átvállalja az üzemeltető. A sofőr számára ilyenkor a legelőnyösebb, ha még a helyszínen észreveszi a hibát.

A benzines autók töltőnyílása általában szűkebb, így a dízel töltőcső nem is passzol bele megfelelően. Ennek ellenére, ha mégis dízel kerül a tankba, akkor nagyon hamar jelentkezni fog a probléma, kihagy a motor, rángatni kezd az autó, leáll a motor. A megoldás, ha átmossák szinte az egész rendszert.

Ha dízel autóba történik félretankolás, akkor a teljes üzemanyagrendszert érintő probléma jelentkezik. El kell távolítani minden apró részéből a benzint, a nagynyomású részben pedig szinte minden alkatrészt cserélni kell.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük