Minden, amit a klíma tisztításról tudni kell

Minden, amit a klíma tisztításról tudni kell

Milyen gyakran kell klímát tisztítani?

A rendszeres klímatisztításnak számos előnye van. Amellett, hogy növelhető vele a berendezés élettartama, segít abban is, hogy mindig az optimális hatékonyságon működhessen. Ez mellett a tisztítással helyiségben nap mint nap tartózkodók egészsége is megőrizhető. A szennyeződések, a por és a baktériumok könnyedén elszaporodhatnak egy-egy klímaberendezésben, ha elmarad a rendszeres tisztítás. Mégis milyen gyakran kell a klímát tisztítani?

Klíma tisztítás – milyen gyakran?

A kültéri egységben felgyülemlő szennyeződés megakadályozza a megfelelő hőleadást, ez pedig terheli a kompresszort, növelve az esélyét az esetleges meghibásodásnak. A beltéri egységben lerakódhatnak a pollenek, nedvesség hatására pedig penészedés jelenhet meg benne. Mivel folyamatos a páralecsapódás, így a fenti problémák nagy eséllyel jelentkeznek, ha elmarad a karbantartás.

Klíma tisztítás milyen gyakran? – klímatisztítás lépései

A klímatisztítás első lépése az áramtalanítás. Ezután következik az előtisztítás, ami során fel kell nyitni a készüléket és kitörölni, kiporszívózni. Mindezek végeztével jöhet a klímatisztító spray, amivel a klímában lerakódó baktériumok, gombák és vírusok elpusztíthatók. Nagyjából 10-15 perc, amíg a spray kifejti a hatását.

Mi befolyásolja, hogy milyen gyakran kell klímát tisztítani?
  • Sütés-főzés
  • Autó forgalom
  • Teregetés
  • Dohányzás
  • Házi állatok

A fenti tényezők mind befolyásolják, hogy a klíma tisztításra milyen gyakran van szükség. Amennyiben Önnek is klímatisztításra van szüksége, akkor hívja a Klímagyár munkatársait!

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük