Hőszigetelés célja

Hőszigetelés célja

A hőszigetelés célja, hogy különféle szigetelőanyagok segítségével meggátoljuk a hőáramlást. Ezek az anyagok többféle méretben és alakban elérhetők.

Mire szolgálnak a hőszigetelő berendezések?

  • Csökkentik a hőveszteséget
  • Csökkentik a CO2 kibocsátást
  • Megelőzhető velük a különféle felületek kondenzációja
  • Növelik a fűtés és hűtés hatékonyságát

A hőszigetelés céljának megértéséhez először is fontos kiemelni, hogy a hő a melegebb felül felől a hidegebb felé áramlik. Ez a folyamat pedig mindaddig nem ér véget, míg a két felület azonos hőmérsékletű nem lesz.

A hőszigetelés céljának a purhab szigetelés teljes mértékben megfelel. Ez egy kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező anyag, amely nagymértékben hozzájárul a hűtő- és fűtő rendszerek munkájához. Kiváló légzáró képességei révén egyáltalán nem légáteresztő, hatalmas összegek takaríthatóak meg vele. A rezsiköltségek jelentősen csökkennek, ha otthonunk megfelelően szigetelve van. Mindemellett a purhab szigetelés 1:100 arányban habosodik fel, jól fed és rövid időn belül kikeményedik. Ezt követően alaktartó tulajdonságának köszönhetően soha nem fog leválni a felületről. Alakja és hőszigetelő képességei az idő múlásával sem változik, csökken.

Mindezekből adódóan a hőszigetelés célja tehát, hogy megakadályozzuk a megtermelt hő áramlását különféle szigetelő anyagok felhasználásával. Ha további kérdése van a hőszigetelés céljával kapcsolatban, akkor keresse a PurhabCenter szakembereit!

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük